menu

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ανάθεση αρμοδιοτήτων ΤΟΕΒ στις Περιφέρειες



Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ Νο 3452 Β’ τευχος της 4ης Οκτωβρίου 2017 της Υπ. Απόφασης 3252/99092 της 22 Σεπτεμβρίου 2017,
Οι αρμοδιότητες των ΤΟΕΒ της χώρας μεταφέρθηκαν από τους Δήμους στους οποίους είχαν περάσει με παλαιότερη απόφαση από τα κατά τόπους Ειρηνοδικεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
στις Περιφέρειες και συγκεκριμένα στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, γνωστές παλιότερα ως Διευθύνσεις Γεωργίας.
Ενδεικτικά, στις Περιφέρειες αναθέτονται αρμοδιότητες σε θέματα ΟΕΒ, μερικά των οποίων είναι
- Η επέκταση ή μείωση της περιοχής δικαιοδοσίας ΤΟΕΒ και ο ορισμός του αριθμού των αντιπροσώπων που εκλέγονται από τις Τοπικές Συνελεύσεις των ΤΟΕΒ και συγκροτούν τη Γενική Συνέλευσή (ΓΣ) τους.
- Η αντικατάσταση των αντιπροσώπων που εκλέγονται από τις Τοπικές Συνελεύσεις των ΤΟΕΒ, λόγω αδικαιολόγητων απουσιών σε συνελεύσεις της ΓΣ.
- Η θεώρηση των βιβλίων και στοιχείων που υποχρεούνται να τηρούν οι ΟΕΒ και η παροχή οδηγιών στους ΟΕΒ για τον τρόπο τήρησής τους.
- Η έγκριση των προϋπολογισμών, των ισολογισμών και των απολογισμών των ΓΟΕΒ και του ΑΟΣΑΚ και η διενέργεια ετήσιων οικονομικών-διαχειριστικών ελέγχων. Η αποστολή των προϋπολογισμών, των ισολογισμών, των απολογισμών και των πορισμάτων των ετήσιων οικονομικών-διαχειριστικών ελέγχων στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ.
- Η έγκριση του καταστατικού, του κανονισμού εσωτερικής υπηρεσίας και του κανονισμού λειτουργίας και συντήρησης των έργων των ΤΟΕΒ, καθώς και των τροποποιήσεών τους.

Ακολουθούν σε μορφή pdf η Υπουργική Απόφαση καθώς και το ανάλογο Φ.Ε.Κ. δημοσίευσης.

Υπουργική Απόφαση





Φ.Ε.Κ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου